vargskinn

Vilket kap!

Först blev jag lite tveksam – är det rätt med just Varg. Men detta skinn är inte nytt utan har några år på nacken. Jag sprang på skinnet på Emmaus här i Borlänge.

Känner själv att jag hade tur – sakerna på Emmaus har en förmåga att säljas snabbt – så här nöp jag tag i skinnet så fort jag såg det. Sen hem i en påse och in i frysen några dagar för att känna att alla eventuella kryp skulle bort.

Efter några dagar så tog jag ut skinnet och skadade ur det ordentligt – sen fick det landa på gungstolen – får se hur det kommer vandra runt – det kommer säkert ha många olika boplatser.

gungstol_maliin_stoor_varskinn

varskin_maliin_stoor_2  varskin_maliin_stoor

håren_vargskinn_maliin_stoorPhoto by Maliin Stoor

 

Vackert tycker jag – vilka fina färger och mönster. Själva strået har många olika nyanser. Just fällar av olika slag värmer upp och skapar skön dynamik mot betong, kakel och vitt. För utom detta skinn har vi andra lite ovanliga skinn – vad sägs om Häst, inte så ovanligt med Får och Ko – dess finns också i vårt hem.

När vi bodde i Australien så stod jag och kikade på Känguru och i dag är jag lite bitter över att inte ett sådant fick följa med hem – kanske ta och prata med våra Australiensiska vänner och be dem skicka hem ett eller två – det vore kul! Även Ren är jag sugen på – jag undrar också hur det är med Älg.. Måste finnas massor av möjligheter att få tag på med tanke på Älgjakten – är det någon som tar hand om dessa tro?

Hur har du det med hudar – finns det några i ditt hem..?

 

 Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

2 comments

  • EM

    Läckert!
    Här finns fyra fårskinn, två av de större slaget, ett vanligt vitt, och en härligt lila… och så hade jag en silverräv, en hel sån stola som jag köpte i en antikaffär i Chester, som ligger på gränsen till Wales… den släpade jag hem, hade på väggen i många många år, men en dag så tappade den bara alla strån… stackarn… antagligen av ålder…den åkte i bränn-tunnan till slut.
    Det är smart att ha det i frysen först…
    kram EM