ljungergsfonden – utsmyckning

Jag fick äran att utsmycka eventet vid stipendie utdelningen och middagen för Ljungbergsfonden. Ett mycket roligt, spännande och utmanande uppdrag.


Det fanns ett tema att utgå ifrån som var skog och trolskt, sen var det upp till mig att göra en tolkning och idé på de ytor som de önskade att jag utsmyckade.

Dessa ytor var vid sittningen, alltså på borden där 3-rätters middagen serverades. För själva utdelningen och även för uppträdandet för kvällen så behövdes en scen – den ingick också i utsmyckningen – sen fanns en yta till och det är trappan upp till planet där middagen ägderum – att upplevelsen startade innan man kom i lokalen.


Lokalerna är helt magiska – otrolig takhöjd, fina stuckaturer och detaljer, vackra tavlor och underbara takkronor. Så bara grunden är ju fantastisk!

100 sittande gäster – men som tur var fanns plats för fler vilket gjorde att jag kunde göra plats för utsmyckningen – att vi kunde låta utsmyckningen få ta lite plats, annars är det ofta trångt på bord som dukas för middagar.


Jag gjorde moodboard och presenterade skisser och förslag på hur jag tänkte mig utsmyckningen – det gillades från uppdragsgivaren.

Letade och hittade superfina horn ljusstakar, naturen skulle självklart in i form av träd, mossa och kottar. Jag hittade kristaller som fick stå för det trolska och Ljung kändes helt självklar – uppdraget är ju för Ljungbergsfonden. – här kommer du till deras egna inlägg om 2023 års stipendiater mm


Jag ville även gärna vara med och ”tycka till” om ljussättning och stämning i lokalen och här fick vi till en fin stjärnhimmel med inslag av norrsken – riktigt fint!

Tyvärr kunde vi inte lägga in rök eller dimma som var min önskan/idé och vilja. Här fick jag lägga ner den idén då tavlorna och annan inredning är för värdefull och klarar inte fukt.

Kvällen blev lyckad – utsmyckningen blev lyckad!


Här nedan följer bilder som duktiga Ulrika – Ulles Ögonblick -tog på mig inför festen, Ulrika har tagit alla bilder för detta event – Hon tog även en superfin bild på fina Lovisa Lindquist och mig under själva sluttampen på iordningställandet – Lovisa som hjälpt till med förmedlingen av uppdraget och att jag ens fick kontakt med Ljungbersfonden – så tack fina Lovisa!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...