diy – målad trasmatta

Jag har länge kikat efter ny hallmatta och inte lyckats hitta någon..

Den vi har är jättetrevlig men börjar bli lite trött och det kan ju kännas kul med något nytt. Den vi har är från IKEA och är riktigt nice – kommer lämna in den på kemtvätt och kanske ta fram den till hösten igen då den är av ull och känns mer vintrig.

Eftersom jag inte lyckades hitta någon passande matta så tog jag saken i egna händer!

diy_malad_matta_entren_maliin_stoor

diy_malad_matta_hallen_maliin_stoor  diy_malad_matta_maliin_stoor

diy_maliin_stoor_malad_matta

diy_malad_matta_fransar_maliin_stoor  gummistovel_maliin_stoor

Photo by Maliin Stoor

 

In i förrådet och kika – vad finns hemma i trasmatte-väg? Jo nog finns det saker som kan återanvändas! Jag hittade passande matta i bra mått – fram med den och även färgen som jag använde tidigare då jag målade på soffan.

Piskade ur dammet ur mattan och la ut den på gruset i vår carport – perfekt ställe att måla på  luftigt och ändå under tak om regnet skulle komma. Sen var det bara att börja måla och det flödigt och rejält, sen fick mattan ligga och torka in ordentligt innan den fick sin nya plats. Just den här färgen/lasyren funkar då den inte blir knallhård utan mer formbar – med andra ord så spricker färgen inte!

Gillas!

 

diy_malad_trasmatta_hur_gor_man  diy_malad_matta_hur_gor_man_fargen_maliin_stoor

diy_malad_matta_hur_gor_man_maliin_stoor

diy_maliin_stoor_malad_matta_hur_gor_man Photo by Maliin StoorRelated Posts Plugin for WordPress, Blogger...

3 comments

  • EM

    Ååååh va sjuttsiken snyggt! Vilken bra id´e!!!!!. Har en massa gamla på vinden (på golvet) på gården, och när vi drar iväg och plockar med de sista, ja då… Funkar de ute, tror du? Det borde de, med den färgen… huset står ju ute…hehe
    kram EM