butiksexponering

Som Visual Merchandiser jobbar man ofta i butik – i detta fall så gäller det Kvarnen i Sundborn.

Kvarnen är en del av Carl Larsson-gården – här säljs både egenproducerade produkter men även fina saker från länet, bland annat SlottsBarbro med sina fina kurbitsar och  Daniel Eriksson som har företaget Krukmakeri Krusidull –   och hans fina produkter – Daniel samarbetar även med duktiga Ylva Skarp men här har han sina egna fina saker!

Mitt uppdrag var att iordningställa butiken inför den kommande invigning den 25/5 –  och självklart hela kommande säsong.

Många fina produkter ska lyftas och synas – jag kan säga att miljön i Kvarnen är helt otrolig vilket göra själva uppdraget mycket trivsamt. Det är mycket att tänka på ,kunderna skall lätt se och bli inspireras men även framkomlighet måste fungera och påfyllning av produkterna. Rätt volym av varorna är också viktigt – man vill känna exklusivitet och att det inte är dussinvaror.

Hantverk, handarbete och närproducet ligger så i tiden – jag känner också att man vill ha unika saker och då mer personligt.

butiksexponering_8_maliin_stoor

butiksexponering_porslin_2_maliin_stoor

butiksexponerng_12_maliin_stoor  butiksexponering__porslin_maliin_stoor

Photo by Maliin Stoors iPhone

 

När man blandar raka rader av exponeirng och mer oregelbunden och fri exponering så känner jag att ”det händer” något – man blir lite extra nyfiken och man törs känna och klämma på produkterna om allt inte är helt perfekt – tänk hur man fungerar som människa – intressant eller hur..?!

butiksexponering_11_maliin_stoor

butiksexponring_maliin_stoor  butiksexponering_10_maliin_stoor

Photo by Maliin Stoors iPhone

 

Mia Svalänge på Lycka Form gör dessa snygga psotlådor – jag gillar skarpt – de ligger på min önskelista och jag lovar att den skulle stick ut här i Pusselbo! Vi har samlade poslådor och där finns alla varianter, som sagt denna skulle synas!

butiksexponering_9_maliin_stoor

butiksexponering_7_maliin_stoor  Krukmakeri_krusidull_exponering_maliin_stoor

Photo by Maliin Stoors iPhone

 

Här ser ni Daniel Erikssons fina skålar och fat – kika in på hans blogg Krukmakeri Krusidull. .

De vackra vävda överkasten är gjorda av en släkting till Carl Larsson – inspirationen kommer såklart inne från huset och Karin Larsson fantastiska saker, även solhattar användes av Karina, här kan du köpa Fairtrade hattar.

slottsbarbro_butiksexponering_maliin_stoorPhoto by Maliin Stoors iPhone

 

SlottsBarbro har gjort massor av fint – ni måste kika på detta hennes samarbete med Rochas. En riktigt duktig Dalakvinna bland annat har hon gjort en mer grafisk produktion i svart-vitt-grått – här gillar ju jag såklart!

butiksexponering_slottsbarbro_maliin_stoor

Här ser  ni mig mitt upp i uppdraget

Önskar er en fin Fredag!!

maliin_signaturRelated Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1 comment

 • EM

  Men DU! Vilka grejor här finns! Jag blev stört-såld på överkastet, det blå… oj oj. Här skulle man typ kunna köpa ihjäl sig, ju!
  Det är så som du säger, att blanda raka former med lite obalans gör att man gärna vill röra vid sakerna. Annars vill man liksom inte ”stöka till”.
  Minns att jag köpte en affisch med den långa Midvinterblot när jag var där sist. Den finns i ett av rummen där, om jag inte minns fel. Det är en häftig målning, men var ska man ha den? Lite svår i formen dessutom…
  Ha nu en riktigt härlig helg, och jobba inte ihjäl dig…;-)
  kram EM