reklamfilm stylist

Marknadföring – ett så dynamiskt och svårt uppdrag – var och hur ska man synas idag? En svår fråga!

Jag jobbar med Bragegallerians marknadföring och har tagit ett beslut att testa något nytt och annorlunda nämligen rörligt bild, med andra ord reklamfilm.

Tillsammans med SquidPop jobbade jag fram iden och presenterade för Bragegallerians butiker. Idén ville testas så vi körde igång.

Produkter plockades ut i samråd med butikerna – så de känner att de visar de produkter de vill lyfta i detta sammanhang. Efter det fixades rekvisita i forma av julpapper och snören, lite granris och julkulor och annat smått och gott för att förstärka temat samt för att hålla ihop övrig marknadsföring som en röd tråd – visar lite här hur det ser ut i gallerian i övrigt för att få en helhet och tydlighet! Alla produkter studerades och sen pratade vi igenom hur paket skulle öppnas – med andra ord, hur ska paketet slås in i julpapper, allt för att få det så bra i själva inspelnings momentet för sen går det inte att redigera. Då måste hela processen göras om men ny inslagning av julpapper och annat. Själva bakgrunden eller  botten på filmen var tvungen att vara helt fixerad och helt still – annars tappar man själva grunden och basen i filmen. Så när vi startade att filma kände jag att jag nästan inte andades för att allt skulle ligga kvar utom själva paketet som jag flyttade och flyttade och flyttade och till sist rev upp bit för bit – kika på filmen så ser och förstår ni nog mer…

 

Filmen spelades in i en studio  – i ”stop motion” variant, alltså att man tar en bild, flyttar lite, tar en bild, flyttar lite till osv – det skapar en hackig variant av film. Kändes nytt och iögonfallande. En massa med noggrannhet behövs när man jobbar med bilder – här togs det massor av bilder till varje butik och ingenting förutom paket fick röra sig – gäller att vara focuserad vid själva inspelningsmomentet

Denna film ligger nu som annons på FB – vi har den på våra TV skärmar i gallerian samt såklart på Bragegallerians hemsida – jag tror på idén med rörlig bild i marknadsföring!

maliin_stoor_stylis_fotostylist_reklamfilm_inspelining_qreae_by_maliin_stoor_2016

Spara

Spara

Spara

SparaRelated Posts Plugin for WordPress, Blogger...