qreate sqapar event

Bland det roligaste uppdragen är att göra event…

Igår invigdes Jädraås vindkraftpark Arise– där var jag delaktig i själva utsmyckningen och upplevelsen kring själva eventet.

Min roll var att som qreatör jobba fram förslag till utsmyckningen och hitta en röd tråd. Eftersom vindkraftparken ligger långt ute i naturen ville vi ha det som en stor del av temat – naturen och elementen. Färger jobbades fram så det grafiska och utsmyckningen skulle hänga ihop – mycket viktigt! Allt från inbjudan, marknadsföring, pressutskick, utsmyckning och ner till själva maten ska alltid hänga ihop.

En heldel förarbete med att hitta rätt material och lösningar, måla och hämta allt som ska med ingår också i förberedelserna – så en pack-lita och en todo-lista behövs – denna gång en hyffast lång sådan.

Här ser ni lite av arbetet inför…

sprayfarg_till_event_maliin_stoor

event_spray_kotte_maliin_stoor   spray_stubbe_eventfix_utsmyckning_dekoration_maliin_stoor

 

Eftersom det grafiska materailet hade blå som en utav fägerna så kände jag att vi absolut skulle få in det på något sätt – här i form av sprayade stammar av bland annat björk och även fina kottar.

Här ser ni delar av inbjudan – bara för att få känslan…

Inbjudan_VIP_k_05 kopia

 

Dagen innan eventet – måndag – så packades allt som köpts in i släpvagn och bil, det blev mer eller mindre totalfullt. Bland annat så hämtades gräs från Dala-Husby Gräs – där vi tidigare köpt gräs men den gången till vår gårdkika här!

Tidigt tisdagmorgon, vid 05:00 så bar det av mot Jädraås – på vägen plockade jag upp två av mina assistenter Linda Olsson och Jenny Persson – helt ovärderliga på sådana här uppdrag – tack tjejer för bra jobb!!! Tack också till Barbro Trum för uppdraget och förtroendet – igen!!!

Några timmar senare så rullade vi in framför tältet som kommer från bästa ParkBrothers – ett gigantiskt tält på över 300 kvm.

Urpackning av allt material drog igång det hela…

jadraas_vindraftpark_invigning_maliin_stoor_barbro_-trum

jadraas_vind_maliin_stoor_by_trum

qreate_bil_event_slapvagn_utsmyckning_event_invigning

Vi startade med  att möblera upp och starta själva utsmyckningen – ett bra teamwork!

Bland mina idéer om att få in naturen så kände jag att mossa, träd, kottar och gräs var rätt och bra – dessutom hyffsat lätt att få tag på dessa material och produkter.

Rull-ut gräsmattan skulle just få vara en matta under serveringsbordet som bestod av enkla bockar och ett av mina favoritmaterial just nu – plywood skivor – så på med handskar och ut med gräset.

maliin_stoor_rull-ut-gräs_event

Sen placerades och fördelades allt material ut på respektive yta och bord för att sen gå ett varv till och gruppera och fixa i ordning så det kändes fint – många repetitioner senare så börjar vi närma oss slutresultatet.

Jag försöker ofta blanda in lite tvist i det hela – detta fall känns gräset som en eyecatcher och även de blåmålade stammarna och kottarna – en snackis!

bord_buffe_rull-ut-grasmatta_event_invigning_maliin_stoor

Från parkeringsplatsen ca 5 km ner i skogarna så bussades besökarna upp till ytan där invigningen genomfördes – redan här startade den röda tråden med hjälp av rundstav med blåband på som fladdrade friskt i vinden.

event_uppfoljning_band_maliin_stoor

event_uppföljning_maliin_stoor  event_uppf-Maliin

Här följer nu bilder på delar av eventet och ytorna vi qreerade

bjorkstammar_event_maliin_stoor

kotte_event_utsmyckning_invigning_maliin_stoor  ballonger_event_maliin_stoor

evnet_vindkraftpark_maliin_stoor

stabord_event_utsmyckning_maliin_stoor_eventStåborden fungerade som utmärkta häng till besökarna – både för att se och lyssna på uppträdanden men även för att kunna stå och äta och umgås.

Maten serverades på bordet med gräset under. På borden fanns utsmyckning i form av platt och kuddmossa, stammar, kottar, ljus och ballonger.

dukat_bord_event_dekoration_ballonger_mossan __kottar_maliin_stoor

matbuffe_invigning_event_maliin_stoor

event_invinging_vindpark_jadraas_maliin_stoor  jadraas_vind_invigning_maliin_stoor

stubbe_mossa_event_kottar_maliin_stoor_invigning  ballonger_helium_gas_event_maliin_stoorbockben_bord_event_maliin_stoor

maliin_stoor_fotar_event_gramatta_rulla ut  bubbel_champanje_event_glas_maliin_stoor

Här längst ner ser ni mig fotande – resultatet ser ni till vänster. Alla bilder i inlägget är tagna antigen av mig med min Canon eller med min iPhone – Linda tog den vänstra bilden här nere när jag fotar glasen – alltså allt från iPhone till systemkamera = varierande kvalité på bilderna – men håll till godo!

 Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...