inredare för Villa Herdin – Sjösidan Falun

Ett helt unikt projekt som jag är både stolt och glad över att få vara en del av – Sjösidan FalunVilla Herdins förvandling tillbaka till det (ny)gamla.

Att få villan mer tillbaka till sitt ursprung i stil, kulör samt inredning – detta var uppdraget!

Tillsammans med Dalarnas Museum, som gjorde ett gediget arbete i att skrapa färg och tapetlager för att ta sig ner under till de första lagren. De skapade sedan ett dokument med information om alla rum, alla ytor – CNS koder samt även information om tiden då huset byggdes – ett fantastiskt fint grundarbete som jag sedan fick ta del av och ha som grund i mitt uppdrag.

 

Rummen skulle få olika funktion, allt från matsal till matservering och konferens rum – vissa rum önskades kunde användas till mer än bara matsal, även till konferensrum och som yogayta. Detta gjorde att själva möbelvalet utmanande  – stolarna behövde kunna staplas, borden skulle kunna fällas ihop. Men inget som är omöjligt – bara mer tidskrävande att hitta – dessutom att hitta dessa i tidsenlig stil gjorde det hela lite mer utmanande – men så roligt!

Det som saknas på dessa bilder är gardiner och draperier som kom upp lite senare än när dessa bilder togs.

Alla tapeter valdes av mig i samråd med Dalarnas Museum så allt skulle landa så tidstypiskt som möjligt trots att de flesta tapeter inte längre finns i tillverkning – att hitta alternativa och passande tapeter var ännu en jakt.

Belysningen går självklart även den i rätt stil men med modern teknik såsom till exempel styrning och dimrings bara – samt så klart lågenergi val av ljuskälla.

Mycket duktiga hantverkare var involverade i detta projekt – så härligt att jobba med proffs! Dialogen med dessa har under hela resan varit tät och lyckad!

Den ljus fina färgskalan går igen genom hela villan, men är inte samma NCS koder – alla rum har sina unika men alla hänger ändå ihop vackert vilket skapar en fin helhet och ett lugn.

Själva entrén eller hallen har en stående panel med en liggande panel som bryter av – en fin detalj är taket – här sitter en tapet som är original – mycket vacker!

Även utomhusmiljön går i stil med resten av huset, men även med en lite mer modern touch på loungedelen.

Helheten är jätteviktig och har varit så rolig att få ihop!

 

Här följer lite bilder från innan – från första mötet med huset och uppdragetRelated Posts Plugin for WordPress, Blogger...