spajlé by maliin stoor & co

Det kommer inte som någon direkt nyhet att jag gillar rost…?!

Ännu en gång har den kommit till, adderas och förhöjt! Denna gången i form av armeringsduk eller armeringsmatta, vad man nu vill kalla det, som kommer få stödja Klematisen som vi planterade.

Svarta stolpar målade med Falusvart och nedslagna, i marken i dessa fästes nätet. Med tiden kommer det gröna ta mer plats och skapa en grön-rostig-falusvart vägg!

 spalje_armeringduk_maliin_stoorPhoto by Maliin Stoor

 

Raka linjer och rutor – detta i kombo med rost och svart och för mig blir det rätt! Spaljén står nära den rostiga kantplåten som gör en snygg och smart övergång mellan grus och gräs – här kan du kika mer på den.

Seglet har jag också visat förr – men missade du så ta ett klick här!

spalje_armeringmatta_maliin_stoor

armeringsmatta_spalje_maliin_stoor  armeringsnat_maliin_stoor_spaljePhoto by Maliin Stoor

Ännu en gång är min pappa stoor del av detta projekt – han kapade till nätet, sågade till stolparna och slog ner dessa i marken – fäste nätet i stolparna – inget jätte avancerat men alltid trevligt att göra saker tillsammans! Mamma var med även hon – hjälpte till med själva plantorna – det kan behövas då jag som tidigare nämnt kan behöva assistans åt mina icke gröna – mer svarta fingrar.

Ska bli spännande att se hur högt Klematisen kommer orka i år – hos mina föräldrar växer och sprider Klematisen nästan som ogräs – får se om fenomenet blir det samma även här.

Pappa fick låna flickornas hörsenskydd då han glömt sina – visst är det charmigt med de rosa Kid-hörselskydden…?

Senast vi använde armeringsnät ute så var till våra så kallade Ljuspelare som du ser mer av här.

armeringsjarn_nat_maliin_stoor_spalje

per-ake-osterberg_2_maliin_stoor  per-ake-osterberg_4_maliin_stoor

per-ake-osterberg_maliin_stoor  per-ake-osterberg-3-maliin_stoorPhoto by Maliin StoorRelated Posts Plugin for WordPress, Blogger...

5 comments

 • EM

  Supersnyggt! Så bra att man kan se här hur det blir, för jag har tänkt nåt sånt vid gabionerna (stenfyllda stålburar) som omringar delar av våra altaner. Tyvärr så är det bara sten och klippor, så det blir att gjuta fast antagligen. Och vild-kaprifolen blir nog given. Kan man gå och gräva upp här ute på ön, växer överallt…
  Vi har jätte-stora svarta hembyggda trä-lådor som ska få planteringar i (åretrunt-växter har jag tänkt…) och så svarta plankor mellan dom, som ramar in så inte hunden kommer ut…
  Visst är det bra att ha händiga familjemedlemmar… Man kan ju inte vara bra på allt själv, eller hur?
  kram EM

  • Maliin

   =)

   Härligt det låter – är avis på er närhet till havet!!!

   Ha det bäst i sommaren och TACk för du är så grym och kommenterar!!!!

   //Maliin

 • karinas inspiration

  Riktigt snyggt Klematisstöd:))
  Jag gillar också kombinationen rostigt -blommor. Köpte ett mindre armeringsnät för några dagar sedan, som ska bli blomstöd mitt i en blomrabatt.

 • Maliin

  Jag är riktigt nöjd själv – längtar tills de tar sig – vattnar och vattnar i dessa torra varma ljuvliga dagar!

  //Maliin