vår i kupolen – utsmyckning – eventyta

Uppdraget för Kupolen denna gång var att göra en utsmyckning – temat var vår. Att göra utsmyckningar i köpcentrum är både roligt och utmanande.Det är mycket att tänka på, inte helt lätt. Det är mycket säkerhet och att inte någon helst ska ta, förstöra eller stjäla sakerna, eller att kunder kan göra sig illa – samtidigt så vill man ha en öppenhet och synlighet för det är ju ändå syftet – visuellt inspirera besökare och kunder.
Min tanke är, vilket inte är så förvånande, att jobba med blommor och pasteller. Ytorna är stora, det är mycket ”luft” som gör att allt man ställer dit och skyltar med blir smått – det försvinner liksom i allt det stora öppna.Färgen jag valde på mattan satte grunden – den kulören diskuterade jag självklart med uppdragsgivaren Kupolen.

Eftersom man behöver ta i och ha stora saker så planerade jag in ett växthus, det känns rätt för temat och årstiden och det är något som gärna får vara lite stort. Dessutom är det härligt att få fylla växthuset med passande produkter.


Jag fick ett ”träd” tillverkat utav driften i Kupolen, duktiga killar som är super bra att lösa och hjälpa. Trädet är gjort av plywoodskivor med skåror sågade som är själva konstruktionen. Jag laserade träden gröna för att jag vill fortfarande att man ser ådringen på träet.Jag målade även två gamla uttjänta cyklar – även dessa i grönt. något som också hör temat och våren till är skottkärra med jord och blommor i.


Vimplarna i taket gör att ytan hänger ihop från tak till golvet och mattan – en fin och tydlig inramning och yta har skapats

Här kan du kika på filmer från ytorna

Entre 3 – plan 2

Mitt i Kupolen – plan 1

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...