örter, grönt och rost

Jag har inte gröna fingrar utan svarta…

Så sa jag till kvinnan på handelsträdgården – vad jag menade var att jag INTE kan sköta gröna växter – hon sa till mig ”så bra då kan du det här”…. Nej precis tvärt om – jag är värdelös!

Hon menade att har man svarta fingrar är det av jorden man arbetat i och därmed är man intresserad, delaktig och bra – själv menade jag att jag inte har gröna fingrar som jag trodde att det hette om man var duktig, begåvad och fick till bra odlingar – med andra ord så hade vi två helt olika uppfattningar på det här med svart och grönt!

ute_orter_gront_maliin_stoor_fix

basilika_i_kruka_maliin_stoor  rostig_tunna_plantera_maliin_stoorPhoto by Maliin Stoor

Det här är vad jag klarar av – men jag har även utmanat mig själv med två stycken odligslådor med lite grönt till maten – testade sallad i två former och lökar samt Broccoli – där återstår det att se hur det går… förra året testade jag och det blev ingen hit om man säger så!

Återkommer om hur det gick och hur det ser ut…

entre_villa_stoor_orter_i_rost_maliin_stoor

Den rostiga tunnan är jag så glad i – tack Olle för omtanken – så här använde jag den i vintrast.

Jag har en till rysare i form av rost och gammalt på väg in i Villa Stoor – My Good så snygg – Stay Tuned!!!

 Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

4 comments

 • EM

  Här är en till som inte har gröna fingrar. Varje växt som överlever ses som ett naturens under, inte orsak av min skötsel…
  Nu ska vi ta tag i det där, är det tänkt.
  Men att hitta nåt som står ut med saltstänk från havet, ständig blåst och mycket sol… det är inte mycket, det inte…
  murgröna, kaprifol och björnbär växer vilt här, så det är inte nåt alternativ (fastän gratis förstås…) och resten ja,,, nåt starrgräs el liknande…. Det blir väl nån slit o slängväxt till slut… men jag hatar tagetes o sånt …. Kan man ha plast?
  kram EM

 • Anna

  Men så snyggt det blev! Oavsett färg på fingrarna så tycker jag att du stylat det snyggt!
  Det gäller att välja tåliga sorter, det är ju så mycket roligare när det går bra!
  Mer rost och svart?! Låter snyggt och spännande

 • Maliin

  Tack för att ni gillar det!!!
  Björnbär är inköpt – älskar Björnbär!

  Plast – du är rolig EM!

  Må bäst på er!

  //Maliin

 • Anna

  =) Plast är ju inte så snygg! Om trädgård vid havet har Torsten Wallin skrivit en bok Vildros och kaprifol : trädgården på ön. Finns hos adlibris. Har inte läst boken, men hans trädgård var med i ett avsnitt av trädgårdstoppen!

  ha det bäst!