behöver lite hjälp…

img_7515

.

Våra betonggolv här i Villa Stoor är helt underbara och magiska MEN ett litet dilemma har uppstått med behandlingen som nu måste göras om – åtgärdas.

Alternativen är:

 • Slipa och oljebehandla
 • Slipa och Epoxybehandla

Inget av detta är någon lätt grej att genomföra men det får vi som tur är hjälp av Alcro som ställer upp till 100%.

Min fundering ligger nu i vilket valet blir, olja mot lack. Vi har tidigare haft en oljat golv men den oljan finns inte längre på marknaden.

Alternativet är en annan olja som vi inte vet något om än eller en högblank Epoxylack. Jag har aldrig varit någon fan av blanka ytor, visserligen kan kontraster i ytor göra saker fantastiskt MEN ett helt högblankt golv vet jag inte vad jag tycker om…

Vad tycker du..? Tacksam för din åsikt!!!Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

22 comments

 • Lina

  Hej!
  Jag skulle välja oljan, har haft högblanka golv och tröttnade mycket snabbt. Svårt att få nån skön känsla i rummet. Tack för en underbar blogg!! Älskar dina ideér och stilen! Mvh Lina i Borlänge

 • Malin M

  Skulle också välja oljan eftersom jag föredrar det råa och ruffa, speciellt på så stora ytor som ändå golvet är. Visst är en mix alltid schysst, men då hade jag valt lite högblanka/lackade ytor på annat lullull i hemmet, inte golvet. Men, vem är jag att säga till dig.. 😉 Du är ju mästare….

  Lycka till!!

  Varma hälsningar

  Malin M

 • signerat71

  Oljan ser i min fantasi bäst ut. OM golvet är på en liten yta skulle det kunna vara läckert med ett blankt golv, annars definitvt olja.
  Lycka till!
  Kram J

 • fru Sätterlund

  Vi har förresten epoxyFÄRG på golvet hos oss. Jag är helnöjd med den än så länge 🙂 Vet inte om färgen och lacken har samma egenskaper dock… Nackdelen är ju att den härdar snabbt, ca 2 timmar, om det är så att ni måste måla hela i ett svep… Eller kan ni ta rum för rum?
  kram Therese

 • Lollo

  Känns inte rätt med blanka golv i ert hem… Tror det förstör lite av känslan som Ni fått till så bra! Hoppas att Ni hittar någon bra lösning!

 • Sofie

  Jag tror på oljan. Känns mer tidlöst med att försöka behålla den matta naturligheten som är i betongen. Oljan kanske återger den matta ytan och naturligheten så gott det går. Jag tror du vinner på det.