behov

Photo by Maliin Stoors iPhone Instagram

För att överleva och fungera…

Både i lugnare Qreate perioder och mer stressiga så måste jag få röra på mig – det är min räddning. Utan träning och fysisk aktivitet så kan jag inte prestera – så är jag bara.

Sedan tre år tillbaka har jag hittat mitt sätt att få till det i vardagen – för det är inte en lätt ekvation eller logestik! Timmarna räcker helt enkelt inte till. När dagen dragit igång och därmed lämning av barn, Qreerande och allt annat som hör vardagen till så är 24 timmar ibland inte optimalt, vad göra..?

Min lösning är mornarna – jag går upp och går, kör gym och i undantagsfall löper – 05.30 är jag igång och är åter 06.30 – en timme för mig själv. Jag stjäl ingens tid, utom möjligen min sömn men jag är en morgonmänniksa och har inga som helst problem med att kliva upp.

Att gå eller springa är så lätt och bra, är man som jag då och då på resande fot så går alltid ett par bra skor ner i väskan. Ingen tid att passa, ingen kostnad och lättanpassat efter form och tid.

Jag har varit aktiv, på elitnivå i två omgångar, två olika idrottsgrenar sedan jag var 9 år – vilket gör att jag har ett behov och kanske men kan kalla det en skada – jag måste få röra på mig! Sedan över tjugo år har jag även jobbat som instruktör i Aerobics, Step, Core och Body Pump – vilket gör att jag inte kan prioritera bort.

Den energin jag får av MIN timme på morgonen gör att jag orkar, överlever och mår bäst! Hur gör du? Får du vardags motionen att gå ihop med livet…?Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

6 comments

  • Victoria - Elvira Spekulerar

    Jag gillar också att få träningen gjord på morgonen, annars är det risk att det inte blir av mitt i all vardagsstress med jobb och familjen. Ser att du också har Bungypumpstavar, visst är dom toppen. Köpte ett par för några år sen och har nu fått investera i ett par till då dottern också började använda dom.

  • EM

    Jag ser att du är ute och går via Twitter. Om jag hade ont om tid så skulle jag också ta av de där tidiga mornarna. Det är ju så vackert och tyst.
    Vardagsmotionen har väl varit si o så sen jag slutade med hästarna. Då räckte det med att sköta hela bunten själv, mocka, bära, stängsla, träna och så, om tiden räckte, rida. Nu sitter jag väl mest på motionscykeln mellan arbetet med att röja gården inför flytten om två månader. Får pirr i magen när jag tänker på mitt nya liv…