upplevelse @ mo ma mat

Moderna Museets Julbord 2012 – Sol Invictus och 50 000 lux – En fantastisk upplevelser av alla sinnen, lukt, syn doft och känsel. Vi besökte det sista julbordet för i år – Magiskt är ordet!

Vi som gäster eller besökare fick detaga och vara delaktiga i denna kväll. Dans och poesi mixad med matupplevelser utöver det ordinära.

Akt 1

Tre olika små rätter.

  • Glasmästarsill med prästostkräm, picklad lök och morotstavar
  • Len äggröra med käcke, nyklippt krasse och forellrom, morotspapper
  • Isad lax i bit med äppelsidervinäger-marmelad, strössel av pumpakärnor, rostat bröd och blommor. Morot och ingefärspasta
Detta fick man hämta och få hjälp med att bereda själv – allt medans ”ett samtal mellan August Strindberg Ett Drömspel och utvalda dikter av Edith Södergran tonsatt till Monicas vals och annan klassisk popmusik ”underhöll oss.
En fantastisk början på en magisk kväll

Akt 2

Vi förflyttades till ett nytt rum, en magsik dukning på högbland plåt eller spegel – utsikt mot Stockholm – där vi fick sitta vid ett långbord

Ytterligare tre rätter

  • Äppelgröt, torkad grönkål, lingondamm och nystekt blodpudding
  • Vinägerbakad fläsksida, senapsbakad fläskrulle på rapsgris med kumminkokt kål
  • Rödvinsbräserad lägg med syrad kål, egenstoppad korv och brödkakor

 

Bilderna lånade av What I Want – då jag inte hade med mig bra kamera – tackar för fina bilder!

 

Akt 3

Ljuslåda med uppborrade hål, över detta smörpapper och på varje belyst hål låg det mängder av smaker, dessa smaker skulle blandas om tre i en mumsbit. Blandas i nya kombinationer om tre.

Smakerna var

Rosensocker, gelehallon, rosépeppar, granatäpple, torkad körsbär, rulltårta, blåbärsmarshmallow  kanderad viol, drottnings konfekt, björnbärscoulis, svartvinbärshonung, smulad björmöggelost, mynta, citronmeliss, grön chili, olivolja, drömmar, brynt smörpulver, nötkaka, syltad ingefära, saffransbulle, sur passionfruktscreme, torkade aprikoser, havtornskräm, mandarinklyftor, marsipan. maränger, smulor, chokladkross, chokladdrapperade macadamianötter, nougatcrisp, mjuk pepparkaka, fransk pepparkaka, kanel, kakaokross, chokladtryffel, kokos, getost, mascarponemousse, salt, ris

 

Malin Söderstöm Mo Ma Mat med sitt team gjorde ett otroligt bra jobb – imponerad. Dessutom så fick jag ett varmt mottagande av Malin själv då jag jobbar nära och ofta med Malins syster Anna som är anledningen till att vi gick på detta julbord – hennes återberättande gjorde mig mer än nyfiken och övertygad om att detta skulle jag verkligen gilla och detta kunde bara inte missas!

 

2 comments