stubbe som bord

Mer sol åt Villa Stoor…

Därför tog vi (läs jag) tog beslut i att ta ner några stoora träd på gården – bland annat en stor Asp – då menar jag STOOR – säkert 20 meter hög. Vi fick hjälp att ta ner denna gigant – tack och lov för duktiga människor. Vilket brak och marken fullkomligen skakade när trädet slog till marken.

Bit för bit har har kapats och forslats bort – de sista bitarna låg kvar då de var så grymt stoora så de behövdes kilas och slås isär för att vara hanterabara – då kunde jag inte låta bli en av bestarna.

Att använda en stubbe som bord är ingen direkt nyhet men för min del känner jag att jag får ha kvar en del av detta otroligt mäktiga träd – många många år gammalt som nu lever ett nytt liv inne i vårt Villa Stoor

stubbe_som_bord_maliin_stoor

byredo_doftljus_maliin_stoor  stubbe_bark_i_inredning_maliin_stoor

Photo by Maliin Stoor

 

Stubben – det blivande bordet bars in av Matts, som ännu en gång får vara min bästa hjälpande hand.

Bordet står på små ben för att inte stå direkt mot hästskinnet – stubben måste torka och där känner jag mig lite novis – vad händer…? Kommer det lukta – kommer det djur ur stammen..? Har någon tips här!?

Jag gillar mixen som uppstod med de övriga borden. Att ha en grupp av olika bord gör att man lätt kan förändra efter behov. Varför inte flytta med sig ett utav de mindre borden till kanten på soffan om man dricker en espresso eller så – förändring och funktion – två saker som jag gillar!

ljus_stubbe_tra_maliin_stoor

Till ljussamlingen har en ny doft tillkommit – Byredos Bibliothèque – en lyxig doft med lyxig guldkant. Självklart så tänds inte mer än ett doftljus i taget. Något som jag är lite sugen på är någon eller några galskupor över ljusen – allt för att inte förvirra doftsinnet men även för att spara lite på dofterna – de kupar in dem helt enkelt!

Undrar lite var jag hittar dem – tips tack! Jag uppskattar om ni ger mig tips – så fyll kommentarsfältet tack!!!

 

byredo_bibliotheque_maliin_stoorRelated Posts Plugin for WordPress, Blogger...

7 comments

 • Liisa

  Skitnyggt Maliin, älskar när man tar vara på naturen till en del av inredningen 🙂
  Dock lär du nog förvara stubben i ett varmt garage några dygn innan du tar in den så att träet får torka till ordentligt och så att alla småkryp och mikroskopiska djur hinner flytta till andra boplatser .. Det är ju mindre kul att ha sånt inomhus 😛
  Vet dock inte om du lär behandla den med något innan men skulle inte tro det 🙂

 • Pia

  Kanske hjul under stubben när den torkat? Lite lättare att förflytta då =) Har sett kupor till doftljus hos Artilleriet.se om jag inte minns fel. /Kram Pia

 • Anna

  Superfint! Eftersom du inte har den mot mattan/golvet hade jag låtit den fortsätta torka inne, eftersom du tog in den direkt (=inte lika många kryp.
  Jag hittade enkla släta kupor i olika storlekar på vanliga blomaffären/plantskolan, billigare än på inredningsaffären.
  Hur blev det i trädgården nu då? Trevlig söndag!

 • Maliin

  Tackar!
  Keep it coming!

  Liisa – din idé är inte dum – kanske det blir garaget om jag märker att krypen börjar komma…

  Pia har en bra tanke där – har haft den själv – hjul är smart OCH snyggt!!

  Anna – jag hoppas att din reflektion håller – än så länge inga kryp! Vore skönt att slippa ta ut den i garaget eller liknande…

  Artileriet skall kollas upp – även Blomsterhandlare – tror faktiskt att jag såg något på Granngården..

  //Maliin

 • EM

  Det blir ur-snyggt!
  Har kolla lite med trädspecialisten här i huset 😉
  han har två förslag: lägg i frysen eller barka av… det finns småkryp (ganska äckliga och förstörande såna) i barken men inte i själva trät…
  svärfar har en jätteläcker stubbe som han barkat av och putsat på…
  eller chansa….
  Glaskupor eller lock över ljusen, en utmärkt idé,,, och snyggt!
  lycka till
  kram EM

 • Maliin

  Tack EM – hmmmm frysen – undrar om man kan hyra en plats någonstans då för vår frys kommer inte räck till!

  Undrar hur full fart på torkskåpet i en dag skulle fungera… Har tidigare kört stubbar i ugnen på ca 50 grader för att få bort djur – stubbarna hade jag sedan i skyltfönster – då MÅSTE alla djur vara borta/döda – annars blir det pinsamt!!

  Tack för omtanke och hälsa ”trädspecialieten – tackar!!!

  //Maliin

 • Line

  Halloj,

  Jag använde nyligen en stubbe i en visningslokal som jag inredde och fick tips från sågeriet att man bör ta bort barken för att vara säker på att inga kryp finns. Att den står på små ben är toppen vilket gör att den torkar snabbare då luft kan komma under!

  Superfint och snyggt!
  Kram