villa stoor i tidningen lantliv

I somras gjorde Helena Blom och jag ett reportage här hemma i Villa Stoor – för tidningen Lantliv.

En utav alla fina dagar som vi hade förra sommaren plåtades huset av Helena som även skrivit texten passade på att fråga mig om de saker som hon inte redan visste – Helena och jag har känt varandra i flera år.

Idag såldes tidningen i butik, för er som prenumererar så kom den i er låda förra veckan om jag fattat det rätt.

Vi är nöjda med resultatet och här följer bilderna plus några fler som inte Lantliv valde att ta med – så håll tillgodo.

Photo by Helena Blom, Styling Maliin Stoor

1

4  6

5

3

7

 

Här är vårt uterum, väl utnyttjat förra året då sommaren var helt grym – i år inte lika mycket, så klart beroende på vädret. Men när det är riktigt fin svensk sommar så är denne del av vårt hus så uppskattad!

 

38

40  39

Vår hall med förbindelsen via det runda hålet in i vardagsrum/kök, riktig härligt när man får besök att enkelt få kontakt med gästerna och säga -Hej! Dessutom så blir det ljus och öppet!

Betong golv och nära väggen en nersänkt del där fina Norgestenar ligger, vackert, gillar stenar! Själva hallspegeln eller hallmöbeln kan beställas från Maliins Stoore, lika så bänken. På bänken ligger ett vargskinn som jag hittade av en händelse och lycka på Emmaus i Borlänge.

18

22  21

29

 

Vårt härliga – öppna rum, lätt att umgås och bara vara… Ni som hängt med här på bloggen kanske ser att soffan numer är utbytt till en egentillverkad – även den går att beställa i Maliins Stoore, pallarna lika så…

23

25  28

26

 

Köksdelen med gjuten betongskiva och helkaklade väggar – som för övrigt finns i hela detta rum – alltså alla väggar runt om vardagsrum och kök samt matplatsen. 15 x 15 kakel med svart fog. Jag brukar skämta och kalla det för  ett slakthus…

30

31  34

32

33

 

Även i detta rum råder öppenhet, allt från sovrummet in i badrummet och vidare till dressingroomet. Fönstren hela vägen ner till golv men ännu fler ljusinsläpp finns i taket där två takkupor sprider skönt ljus från himlen.

Sängen skönt-slarvigt halvbäddad med vitt bomull. Fötterna på sängen är egentligen till för att hålla bilar eller liknande uppe när man reparerar dem, mer om det kan du läsa här.

Ovanför tvättstället sitter gamla speglar – även detta har jag skrivit om förut, så klicka här om du är mer nyfiken!

Badkaret är gjutet och är nersänkt i golvet, kantigt och rakt som jag gillar så – mycket praktiskt att duscha i då man inte skvätter vatten runt om sig, den stora glasskivan förhindrar det och så klart att man står en bit ner.

Sminkbordet är min morfars gamla ”fixar bord”, fullt i färgstänk och en och annat sågat hack – vacker patina och ett affektionsvärde som ger mig mycket! Här sitter jag varje dag och gör mig i ordning.

10

12

13

Baksidan av vår villa – ner mot Dalälven. Här ser ni också ingången till min Studiio där jag driver mitt företag Qreate och även shoppen ligger.

Elskåpet som Jocke Stoor var så snäll och tog hem från ett jobb neröver i Sverige – tömt på sitt innehåll och nyinsatta plåthyllor fyller numer sin funktion i vår hall i Villa Stoor – kommer visa mer där framöver men om du är nyfiken så finns bilder från det och en massa annat på Instagram  – följ mig gärna där!

 

11

 

Bryggan är ännu ett kärt ställe – vi både fiskar och badar från bryggan. Här ser ni övrig familj, Matts, Andromeda och Kosminova – i full fart med att fiska

 

16Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...