tidlöst

      

         Bilder : Qreate by Maliin Stoor

Vilka klassiker…

Stig Lindberg har gjort sådana fantastiska mönster, former och färgkombon att man bara inte kan låta bli att gilla det!

Ta bara serien Salix med sina vackra blad – snacka om att passa in var som helst – vilket hem som helst, jag kan inte tänka mig någonstans som de inte skulle kännas rätt! Serien Eva med sina prickar lika rätt även de – fatnastiska!

Roligt att de ännu finns – eller finns igen kanske är mer rätt. Serviserna har glatt många genom åren och tillverkas idag lika manuellt som tidigare. För att inte förväxlas med orginalet märks porslinet med tillverkningsår. Till skillnad mot de gamla kan de nytillverkade dekorerna diskas i diskmaskin

”Att skapa föremål som är funktionella samtidigt som de skapar glädje med sin skönhet.” det är Stig Lindberg – industridesigner, keramiker och illustratörs ord. 

På bilderna ser ni även koppen Sailor som är formgiven av Christina Strandberg och Lars-Erik Harvig, alla med avsändaren Gustafsbergs Porslinsfabrik, Made in Gustafsberg Sweden, tagna på senaste Formex Höst 2011

 Jag säger bara I Like!

 Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

4 comments

  • Anna-Lena

    Jag hoppas att det var ok att jag lånade bilden, jag hade tänkt maila och fråga men fick så bråttom med att få ut inlägget. Jag vet inte riktigt hur det funkar i såna sammanhang heller…om man måste fråga eller om det är ok att låna om man anger källan. Ha det så bra!