monterstylist formex 2018 – Mästare och Gesällbrev

När man ska attrahera mässbesäkare så har man precis som i ett skyltfönster – få sekunder på sig att skapa ett intresse och få in besökaren in just din monter.

Formexmässan 2018 gav mig ett uppdrag tillsammans med Sveriges Hantverksråd, Hemslöjden och Svenska fotografers förbund att visa upp Mästare och Gesällbrev -för att få mer uppmärksamhet kring dessa duktiga människor samt att det ligger så i tiden, mera hållbart och mer genuint och unikt!

Många ställer sig frågan:

  • Hur går det till?
  • Vilka är yrkena?

 

Vi ville ha aktivitet i montern – både för att visa upp de duktiga hantverkare som finns men även för att kunna prova på. Få en levande monter. Att ha aktiviteter i en monter skapar nyfikenhet

Här kunde man testa på att både dreja, brodera, bildhugga  och även bli fotograferad vilket många kom in i montern och gjorde – då får man lättare kontakt och törs ställa frågor..

Den orange  färgen valde jag för att knyta ihop det hela med Formex egna utvalda färgskala då Formex är beställaren av denna monter. Dessutom så är det en eyecatcher i sig, den skarpa färgen!

Jag delade in montern i ytor för varje Mästare eller Gesällbrev – detta gjordes med hjälp av printade vepor som gick från golv till tak. På veporna fanns information om personen, vissa vepor hade mer information om hur det går till samt vilka yrken som det innefattar. Även dessa vepor hade samma färg med i en tonad variant

 

Jag ritar upp montern i 3-D  –  Sketch-Up för att kunna planera upp den och få det så nära kundens önskan som möjligt – vi diskuterar och hittar bästa lösningen för just denna monter!

Mycket att tänka på – från vilket håll kommer besökarna, vad finns i närheten, vilka är grannarna till montern? Hur ska vi tänka kring ljuset och ljudet? Kommer man störas av något som man kan se till att försöka förminska..?

Många frågeställningar!!

Så här kan delar av  3D bilderna ut:

Ett fint samarbete mellan Formex Stokholmsmässan, Svenskt Hanverksråd, Hemslöjen , Svenska fotografers förbund och såklart mästarna själva som var;

Mästare;

Gesäll;

 

 

 

 

 

 

 Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...