gjuta altan no2 – villa stoor

Denna gången har vi ju tagit beslutet att gjuta antaner istället för att ha virke. Vi känner att det passar oss bättre på många sätt, både visuellt men även underhållsmässigt, virket måste ju underhållas på ett annat sätt än betongen. Sen kan jag ju lätt erkänna att jag gillar betong, MYCKET!!! Vem som kom med ideén? Jo Matts, tro det eller ej men så var det…

När vi nu gjöt altan no2 som blir på framsidan av huset så följde det samma mönster som no1, baksidan. Grus som har paddats och jämnts ut, en ram av virke har byggts och sen armering i den. När betongen sen kom så var jag med efter det att grabbarna har glättat ytan så drog jag med en kvast ett randig mönster på ytan, allt för det visuella men framför allt för att det inte ska bli för halt att gå på, som det är nu får man fina och lena fötter på köpet.

img_2493

img_2503-kopia   img_2515-kopia

img_2516-kopia   img_2518-kopia

På framsidan passade vi på att lämna ett avtryck av Fam Stoor, vi kände osss lite som Hollywood kändisar, nja…. Fint blev det och ett härligt minne!!!

img_2735

img_2723-kopia        img_2729-kopia        img_2734-kopia         img_2743-kopia

Här kan ni se och läsa mer om altan no1…Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

28 comments

 • Maria

  Husbyggen fascinerar mig, det är så mycket kunskap som ligger bakom och små detaljer som gör stor skillnad. Schysst med fotpeeling på altanen och så gulligt med de små handavtrycken! 🙂

 • Proforma

  Det blir så snyggt och handavtrycken blir ett fint minne. Har en tanke bara med betong som altangolv… polerat betonggolv är ju mjukt och lent, blir det inte väl rivigt när man drar med en borste!? Är det verkligen gott att gå barfota?

  • Maliin

   Visst blir det lite mer ”rivigt” men av erfarenhet av betongen inne i Pusselbo så blir det grymt halt att ha det blankpolerat och med tanke på att altarnena är utomhus och barnen kommer leka där sommar som vinter så vill vi inte att de ska göra sig illa, därav borstningen. Jag valde en mjuk borste, inte piasava utan en med fint hår vilket gör att det blir milda spår som är sköna att gå på, inte vassa.

   Maliin

 • malin

  Åh herregud så snyggt! Ni är så kreativa och hittar på en massa nya (snygga) saker!

  Väntar med spänning tills huset är färdigt 🙂 Inflyttningsfest? 😉

  Kram!!

 • Jenny

  Oj va roligt att se, men nu är jag bra nyfiken – hur stor blir egentligen villa stor?? Altanerna är enooooorma 🙂 Ni är jätteduktiga, följer med spänning ert husbygge och längtar till vårt hus! Kram och trevlig helg

 • MissStorm

  Låter praktiskt med en altan i betong! Och så ovanligt. Ser fram emot att få se det färdiga resultatet någon gång i framtiden… Extra kul att ni lämnade avtryck!