bröllopsplåtning och styling

Bröllop var temat för Borlänge Centrumtidning och därmed temat på mitt uppdrag för tidningen – fotostyling produkter.

Jag tar mig förs en tänkare, kanske en inspirationsrunda på nätet för att sedan kika på vilka butiker som finns i Borlänge Centrum och vilka som kan tänkas passa för detta nummer och temat. Efter att jag skapat mig en bild i mitt huvud  – ofta gjort en skiss så åker jag ner till centrum.

Går runt i butikerna – berättar vad som är mitt uppdrag och vad temat och färgen är för detta nummer. Sen kikar jag runt och med hjälp av butiksägarens önskemål och tankar plockar jag passande produkter. Ett bra verktyg eller hjälpmedel är min ”dra-maten-väska” som är utmärkt för dessa tillfällen – slipper bära och armarna blir till sist att hänga nere i marken – nej ner i den smidiga väskan med hjul – I like it!

Efter att jag plockat produkter åker jag till det stället jag valt att fota på – det kan variera starkt – kika här hur det såg ut sist jag plåtade just bröllopstema – den gången i ett parkeringsgarage, denna gång hemma. Upp med allt ur väskan och sedan packa upp allt och lägga i högar från de olika butikerna – sen skriver jag av vad det är jag väljer på bilden och priser för detta, självklart även från vilken butik jag valt att plocka ifrån.

Efter det startar Qreerandet – startar med att hitta ett snitt i kameran, hur stor ska bilden vara? Det styr sedan såklart hur mycket jag får in på bilden. Börjar med att hitta hörnen på bilden och sen är processen igång. Faktiskt så är det sedan mycket små förändringar som sker – jag har ju min skiss och plan som ofta håller.

Linjer rätas till – små små justeringar och linjer som ska stämma i mitt öga – som betraktare så ska man bara se det är på bilden – inte störas av saker som är i mitt öga snett eller knasigt.

Efter att jag fått produkterna som jag önskar så plåtar jag ett antal olika exponeringar för att sedan välja den som känns bäst – här rådfrågar jag ofta Jenny som är hon som gör själva layouten och kan pressarna och vad för sidor som ligger i anslutning till min helsida – sen kan det tänkas att det ändå måste putsas lite på bilden – något som stör mig, ett skräp eller en skugga som inte faller mig i smaken – efter det drar jag över allt till Mitt media som även får min lista på butikerna och produkterna – så ser de till att det blir i tema med övrig tidning!

Då vet ni mer kring min process kring detta – såklar så är inte uppdraget klart förrän produkterna packas åter i ”dra-maten” och att jag gått ännu ett varv och återlämnat allt till butikerna – självklart  kommer också korr från tidningen –  då kikar jag att allt står rätt till och ser ut som jag önskat.

Här finns en länk till min instagram – en liten film från plåtningen..

Först ser ni min bild…

 

maliin_stoor_oktober_bctPhotot & styling Maliin Stooor

 

Här är bilden som den såg ut i tidningen med färg och layout som övrig sidor

DRA-20141023-11_Maliin Stoor___

 

 Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...