betongplattor

Kantigt, kubiskt och raka linjer – ja det finns det gått om i Villa Stoor MEN jag försöker blanda upp allt det kantiga med runda fomer. Bland annat så har vi runda fönster i garagedörren och Qreatedörren men även tjejernas rum har stoora runda fönster.

Nu har jag fått en idé om runda betonplattor och det har min duktiga pappa tagit på sig. Han drog iväg till sina kontakter inom verkstad och järn och fixade ett plattjärn som han valsade runt. Detta plattjärn är nu form för alla betonplatorna.

Eftersom det finns bara en form så sker en gjutning per dag vilket gör att det hela drar ut på tiden eftersom antalet minst kommer bli elva men kanske fler.

Här följer en förhandstitt… Mer kommer när alla är gjorda och utlagda.

cimg4407



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

18 comments

 • Caroline

  Blir riktigt snyggt! Tror det blir något liknande någonstans i vår trädgård 🙂 ska bara fundera ut hur. Har aldrig planerat trädgård tidigare så ska bli spännande 🙂

  Ha en fin dag!

 • Hemlängtan

  Som sagt, det är så snyggt med betong!!! Och hos dig finns det verkligen många betong-projekt att inspireras av.
  Ha en toppendag!

 • Jenny

  Dey är så fantastiskt snyggt med runda plattor, kan inte begripa att priserna för dem är så galet mycket högre bara? Smart att fixa dem själv!
  Kram Jenny

 • studio karin

  Hej Qreate! Gillar betongen i gräset mot gruset, SÅ fina kontraster, både i texturer och i former! Jag blir så glatt överraskad av din blogg, som jag hittade länk till ifrån Inredningsgalen. Får jag lägga din blogg till mina bloggtips på min nya hemsida, det var ju så inspirerande här?

  Vänligen
  Karin

 • Birgitta

  Jätteläckert! En fråga: var köper man metallen som skiljer grus fråm gräs? Är det något som finns i butikerna & vad heter det? tacksam för tips! 🙂

 • Ann-Christine

  Häftigt!! Min man har också gjort egna formar i sommar och gjutit just runda plattor! Visade en liten skymt för några inlägg tillbaka sen. Han gjorde också en egendesignad del som ska ligga mellan dom runda plattorna. Han har däremot gjort två formar, så då går det liiite snabbare 😉

  Du har verkligen ett snyggt hem!!