nyårsdukning

Jag skrev tidigare om dukningar jag gjort till föreläsningar. Här kommer lite från en nyårsdukning.

Även här har jag åtgått från en bas, vit linneduk och helt vanligt vitt porslin för att sen busa till det.

Jag har jobbat med en vepa rakt mot varandra. Underst ligger sedan en hård underplatta i metallsik rosa från Lagerhaus. Överst en fin skål och i den ligger den så viktiga isbrytaren – gåvan! Behöver inte vara dyrt eller svårt. Man kan spinna på det hur lite eller hur mycket som helst. Något så enkelt som en lite chokladbit eller något mer genomtänkt till varje gäst.

img_01316

En enkel och trevlig sak, att använda ett upp och ner vänt glas som kupa och ljushållare. Denna gång har jag ett litet stjärnljus men ett vanligt värmeljus funkar också bra. Gerberor är ju underbara att jobba med, fin form, håller bra och finns i många nyanser.

img_01341

Enkelt färgat papperssnöre runt servetten. Ett placeringskort knytet – enkelt och fint. Jag gillar att jobba i nivåer, att få höjd på dukningen. Den understa tallriken kanske inte ens används utan finns där som undertallrik hela middagen.

img_0155

Jag tycker om att tänka från inbjudan till dukning, ett tema, en färg eller årstid. I detta fallet är valet vitt, rosa och svart. På duken ligger rosa glitter som även kunde ligga i inbjudan som blir en röd tråd. Att ha lite glitter på borden höjer det hela till fest nivå och gästerna kommer säkert hem med lite glitter på kläderna vilket gör att man mins middagen vid senare tillfälle då det kanske glimmar till på golvet i tvättstugan.

Vi hade silverhjärte konfetti på vårt bröllop och senast i förrgår såg jag ett hjärta ligga på golvet, fantastiskt, minnet av vår dag poppade upp omedelbart – Underbart! Dessa hjärtan kommer fram då och då när man minst anar det, helt magiskt! Som om det är mening att bli påmind då och då. Vår bröllopsdag är på nyrårs afton och det är åtta härliga år sedan.

Önkskar dig en God Fortsättning

maliin_signatur

 

 

.Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

16 comments