nya utmaningar – fotokurs

Äntligen har jag fått lära mig mer om själva plåtningen – fotot!

Har fram tills nu jobbat med foto i mindre uppdrag – Borlänge Centrumföreningen och Centrumtidningen och alla bilder för Mallins Stoore – självklart inte de där jag själv är modell för kläderna och såklart plåtning av nästan alla bilder för bloggen.

I veckan som gick var jag i Leksand på utbildning inom foto hos duktiga Johan Willner – mest tekniskt med bländare, slutare, iso och funktionen i kameran, olika objektiv. Sen har vi utsatts för prov dagarna i ända – så bra sätt att lära sig – learning by doing!

Veckan har också bestått av hemuppgifter från dag till dag samt en summering i slutet av veckan – att följa en person

Bilderna är endast förminskade för att inte bli för tunga – i övrigt helt oredigerade!

Hemuppgift 1

Porträtt med kort och långt skärpedjup – min modell för veckan Kosminova Stoor. Gillar denna bild – nöjd helt enkelt! Hon är bra i skärpa och skärpedjupet är skönt i mina ögon, man ser fortfarande mer eller mindre vad det är bakom henne men tar inte focus.

A_1_670

Hemuppgift 2

Porträtt med långt eller åtminstonne längre skärpedjup. Den här typen av bild tilltallar inte mig lika mycket som den med kort skärpedjup. Jag känner att det är för mycket focus på andra saker än just på Kosminova. Bilden blir för rörig tycker jag – men övningen klockren!

B_1_670

Hemuppgift 3

Vi gjorde en natt plåtning och som egen uppgift på detta gjorde jag att jag väntade så länge som jag orkade vara vaken – ut med kamera och stativ. Så fick jag labba lite för att hitta tiden för själva slutaren, huset har kvällsbelysning, inne lyser en glödlampa och himlen har sitt ljus – kul med mixen av olika ljuskällor och här ser ni kvälls/natt fotot på Villa Stoor

E_1_670

Hemuppgift 4

En aktivitet eller rörelse var tanken och jag följde med flickorna ner till älven och ville plåta när de hoppad och badade MEN jag hade inte tillräckligt med kunskap för det så tidigit i veckan – idag hade jag klarat det bättre och fått en bild det är jag övertygad om – istället blev det en bild till på Kosminova mer som ett porträtt – igen –  denna gång ser hon ut över älven och ett sommarvart badvatten. Jag gillar så dropparna på hennes axel och rygg och att man ser längre ner på ryggen att hon fryser – nöjd!

F_1_670

Hemuppgift 6

En plats – detta är två bilder från platsen – älven. Den ena är tagen på vattnet, bara rätt ut mot andra sidan av älven. Den andra bilden är upp mot solnedgången. Motljuset gjorde att jag använde en uppglättnings blixt för att inte bara få en siluett av trädverket.

Sista bilden är också mer ett porträtt , eller en aktivitet också – Kosminova duschar av sig älvvattnet i vår ute dusch – kika på vattendropparna på armen till vänster och hur man kan se hur blankt och fint vattnet rinner över hennes rygg – gillar också hur der dryper vatten om håret längst ut – härligt bild – så mycket den här sommaren – varmt, bad och dusch!

G_1_670

H_1_670

I_1_670

Hemuppgift 7

Aktivitet någon dag senare har jag övat lite mer. Här går Kosminova mot mig och bär sin sparkcykel. Jag kan säga att hon är lite less på mig, vill inte vara med mer på bild nu – men det tror jag ni ser på hennes ansiktsuttryck..?!

Bilden efter är när hon närmat sig ännu mer och här framträder inte bara hennes ansiktsuttryck utan även hennes fina små ansiktshår och man ser till och med att glasögonen är lortiga – coolt!

Sen följer bilden är när hon gör en kullerbytta för mig – i full fart men ändå i bra skärpa och ett fint skärpdjup som inte är så långt!

Sista bilden är aktiviteten rita – hon håller i sin älskade elefant, pennorna finns i handen och ni ser även hennes huvud och glasögonform syns längst ner till höger i bilden

 

J_1_670

K_1_670

L_1_670

M_6_ritar_kosminova_maliin_stoor_670

Hemuppgift 8

Ett stilleben av saker som man förknippar med personen jag följt – Kosminova. Här finns nu hennes favorit Elefanten, pennor att måla med i för henne rätt färg – blå/lila – badglasögonen och i förgrunden ser ni en DVD-film –  skön skärpa och bra skärpedjup tycker jag

N_Elefanten_670

Ett långt inlägg är nästan slut – men mitt fotande har inte slutat det har fått ny energi och jag vill bara mera. Plåta mera, lära mig mera och förhoppningsvis få fler fotouppdrag.

Vilken bild gillade du bäst? Jag vill veta!!

 Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

2 comments

  • Jeanette Back

    Duschilden på Kosminova 🙂 Superfin <3 Även älvbilden med trädet som speglar sig i vattnet så det nästan ser ut som två träd .-) OMG vad duktig du är 🙂 Ser fram mot fler bilder 🙂
    Kram Jeanette