lyx

      

         Bilder: Qreate by Maliin Stoor

Igår kväll lyxade vi lite i Villa Stoor…

Efter att ha haft ännu en intesiv jobbperiod Matts och jag så tog vi vara på söndagen – full koncentration på familjen, med muffinsbak och pyssel. När kvällen kom och Prinsessorna kröp i säng så fixade jag till en god rätt bestående av Blåmussor och pasta, till detta ett gott glas bubbel.

En rätt som är otroligt lätt att laga, dessutom fantastiskt god. Här följer receptet som jag hittade hos en duktig bloggerska.

  • 1 kg sköljda, noga rensade blåmusslor
  • 1 1/2 dl olja (raps, mat eller oliv)
  • 4 st finhackad scharlottenlökar
  • 0,5 finhackad fänkål
  • 3 st finhackad vitlöksklyftor
  • 4 dl torrt vitt vin 
  • 4 dl vispgrädde
  • 10 pepparkorn
  • 1 tsk salt
  • 2 msk  persilja

Pasta av vilket slag man känner

 

Skölj/borsta musslorna noga och ta bort ev sk ”skägg”. Släng alla som inte sluter sig när du knackar dem i diskbänken (alla ska vara stängda). Finhacka löken, vitlöken och fänkålen. Ställ en stor kastrulle på hög värme och slå i oljan och låt det börja puttra. Ha i musslorna + löken + fänkålen. Häll på vinet och kryddorna och låt koka upp.
Koka sen musslorna på hög värme i ca 6-7 min eller till alla öppnat sig. Slå i grädden och ev mer vin i slutet av koktiden och smaka av med salt och peppar. Slå upp musslorna över pastan, strö över persilja.
Bon Appétit

 



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

6 comments